Győri Nádorvárosi keresztény közösség

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János ev. 3.rész 16. vers)

Örülünk, hogy felkerested közösségünk honlapját. Látogatásod alkalmával betekintést nyerhetsz életünkbe. Ha személyesen szeretnél velünk megismerkedni elérhetőségünket itt találhatod. Az oldalunkon szeretnénk megosztani veled információkat a Biblia jelentőségéről is, hitelességéről. Olvashatsz programjainkról, amelyeken szívesen látunk. Azt is szívesen vesszük, ha az itt olvasottakról meglátásaidat, véleményedet megosztod velünk.
FÉK-ről röviden

A fiataloknak tartalmas és egészséges életszemléletet kíván adni: a társkapcsolatban általában az emberi kapcsolatokban családi kapcsolatokban. A tények, amelyekkel szembe kell néznünk: Az összetört családok miatt sok gyermeknek kell egyedül bizonytalankodva megtalálni a helyét a világban. A korban, amelyben élünk, a világtörténelem legnépesebb, de egyben legmagányosabb emberisége él. Hogyan segíthetünk nekik? Ha megváltozott cselekedeteket akarunk látni, akkor megváltozott jellemre van szükségünk. Minden jellem értékrenden alapul. Olyan értékrendekre van szükség, amelyek függetlenek a korok, egyének és társadalmak eltérő felfogásától. A mai fiatalok vajon készen állnak- e arra, hogy magabiztosan járják az életüket? Helyzetkép: Az élet elértéktelenedett. Az otthonok, családok szétestek. Az élet önközpontúvá vált. Az ígéreteket már nem tartják meg. A világunk tele van félelemmel és bizonytalansággal. Mi okozza mindezt? az emberi gonoszság butaság hatalomvágy pénzimádat felelőtlenség stb. Miért jutottunk el idáig? Hiányoznak a kimondott vagy ki nem mondott értékek, amelyek keretein belül élvezhetnénk az életet. Hiányoznak a közös, az abszolút értékek. Mindenki maga határozza meg az értékeit. Hogyan tudunk ezen változtatni? Egészséges önismeretet kell kialakítanunk. Kommunikációs képességeket fejleszteni kell. Tartós barátságok kialakítása és megalapozása. Ki dönti el, hogy kinek van igaza? Ezt az értékrendi válságot fokozottan érzékelik a fiatalok. Az értékrend közvetítésének elsődleges helyszíne a család.